Usein kysyttyä

Kuuluuko palveluunne myös ilta- tai viikonloppupäivystys? Veloitetaanko lisämaksuja?

Normaali toimitusaika on arkisin 7.00–15.00. Lavoja toimitetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, mutta sovithan siitä etukäteen. Normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvat lavan viennit ja noudot ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun.  Nopeimmat  vaihtolava toimitukset alueelle Helsinki, Espoo, Vantaa.

Kiinteistöhuolto tarvitsee lumen kuormausta ja kuljetusta Helsinki Eira Ullanlinna ja Vallila alueella. Teettekö?

Oranssi auto ja vaihtolava Helsinki keskustan alueella on tuttu näky. Teemme lumen kuormausta ja kuljetusta. Olkaa yhteydessä toimistoomme.

Mainostitte joskus vaihtolavan toimitusta kahdessa tunnissa tilauksesta. Onko tämä palvelu vielä olemassa?

Lopetimme  kahden tunnin palvelun aktiivisen markkinoimisen syyskuussa 2011, koska toisinaan liikenneruuhkat tai huomattavan vaikeat sääolot estivät aikataulussa pysymisen. Osa autoistamme on edelleen päivystysajossa, joten kiiretilanteessa kannattaa soittaa 050-2005 ja kysyä saatavuutta.
Vaihtolava toimitukset onnistuu usein nopeasti alueille Helsinki, Espoo, Vantaa. 

Mitä rakennusjätelavalle saa laittaa?

Rakennusjätelavalle saa laittaa normaalista rakentamisesta ja purkamisesta syntyvää jätettä pois lukien ongelmajätteet, joihin kuuluvat mm. painekyllästetty tai homehtunut puu, asbesti, kreosiitti, öljyt ja maalit, elektroniikka, autonrenkaat eikä elintarvikkeet.

Mitä puujätelavalle saa laittaa?

Puujätelavalle saa laittaa tavanomaista puujätettä. Kuormissa ei kuitenkaan saa olla kovalevyä,  Haltex levyä tai toja-levyä, koska ne luokitellaan rakennusjätteeksi. Painekyllästettyä tai homehtunutta puuta ei myöskään saa olla joukossa. Jos kuorma sisältää painekyllästettyä puuta, lähes poikkeuksetta koko kuorma luokitellaan sellaiseksi ja veloitus tapahtuu vastaavan hintaluokan mukaisesti. Tästä jätteen vastaanottajat ovat tarkkoja.

Mitä haravointijätelavalle saa laittaa?

Haravointijätelavalle saa laittaa haravointijätettä, muttei puiden runkoja tai kantoja, maa-aineksia tai kiviä. Jätteet tulee olla lavalla vapaasti eivätkä jätteet saa olla pakattu muovisäkkeihin tai vastaaviin pakkauksiin. Ohjeiden vastaisesti täytetty lava saattaa muuttaa kuorman laatua talkoojätteeksi jolloin veloitus on kalliimpi (useimmiten talkoolava).

Mitä talkoojätelavalle saa laittaa?

Talkoojätelavalle saa laittaa jätettä pihojen ja kiinteistöjen siivoamisesta. Jos talkoojätelavalle laitetaan esim. auton renkaita tai elektroniikkaa, peritään näistä maksu erillisen hinnaston mukaisesti kappaleittain.Talkoojätteisiin ei saa laittaa: öljyjä tai maaleja, painekyllästettyä tai homehtunutta  puuta, asbestia eikä kreosiittia.

Mitä SER-jätelavalle saa laittaa?

SER-jätelavalle saa laittaa kaikki jakeet vapaasti. Vastaanottopaikalla jätteen vastaanottaja huolehtii siitä, että kukin jätejae tulee lajiteltua omaan linjastoon. Lavalle ei kuitenkaan saa laittaa öljyjä eikä maaleja. Ne tulee toimittaa omana kuljetuksenaan eri vastaanottopaikkaan kuin esimerkiksi elektroniikkajäte ja rengaskuormat.

Mitä painekyllästetyn puun lavalle saa laittaa?

Nimensä mukaan se on tarkoitettu painekyllästetylle puulle ja siinä ei saa olla muuta.

Mitä asbestilavalle saa laittaa?

Asbestilavalla asbesti tulee olla pakattu ilmatiiviisiin lasikuituisiin säkkeihin. Soita, niin neuvomme tässä ykstyiskohtaisesti. Samalla lavalla saa olla rakennusjätettä.

Miten toimitaan kaupunkialueella, jos lava joudutaan jättämään ajoradalle tai jalkakäytävälle?

Lavan tilaaja vastaa aina luvista katualueen käyttämisestä väliaikaiseen lavan säilyttämiseen. Mikäli tilaajalla ei ole omia puomeja, liikenteenohjauskeiloja, tai lippusiimaa,  niin silloin palvelun kannattaa ulkoistaa LKJ Group Oy:lle, joka vastaa päätoimisesti katualuejärjestelyistä.

Tarvitsemme yhden lavan noin kahden kuukauden ajaksi. Lava pitäisi tyhjentää aina sen täyttyessä. Vaihdatteko lavan, vai tyhjennetäänkö sama lava ja tuodaan takaisin? Tyhjennysväliksi arvioin yhden viikon.  

Käymme tyhjentämässä pääsääntöisesti aina sen lavan joka asiakkaalle on toimitettu. Veloitusperusteena on tyhjennyksien lukumäärä, jätteen määrä sekä tyyppi. Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa annamme mielellämme tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse.

Olen yksityishenkilö ja tulen tarvitsemaan lavaa muutamaksi päiväksi. Miten maksan, annetaanko raha kuskille?

Yksityishenkilöt maksavat samalla tavalla kuin yritykset, eli laskulla. Avaamme jokaiselle henkilölle oman asiakastilin, kuten yrityksillekin. Tarkistamme aina yksityishenkilön luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Joissain tapauksissa veloitamme ennakkomaksun kuljetuksesta sekä arvioidusta jätteestä. Mikäli ennakkoon veloitetaan likaa, erotus palautetaan tilille kahden arkipäivän sisällä.

Voinko maksaa luottokortilla siinä yhteydessä kun kuski hakee lavan?

Lopullinen veloitettava summa tiedetään vasta jäteasemalle punnituskuitin perusteella. Niinpä maksutapana on aina lasku.

Lava tulee olemaan vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä, eli "meitä katsellaan". Voiko teiltä saada erityisen siistiä lavaa vuokralle?

Vaihtolava.com ei koskaan toimita vanhoja ruosteisia lavoja.

Tuttavani käyttämä vaihtolavapalvelu (ei vaihtolava.com) kolhi roska-aitauksen ja se jäi tilaajan itse kunnostettavaksi. Millainen käytäntö teillä on, jos jokin vastaava vahinko sattuu?

Kuskimme ovat ammattitaitoisia ja tällaista tapahtuu hyvin harvoin. Meillä on kuitenkin vastuuvakuutus, joten vahingon sattuessa korvaukset eivät jää asiakkaan maksettaviksi.

Onko teillä hinnastoa netissä?

Hintatiedot näet online-tilaus -sivulta. Valitse paikkakunta ja palvelun kiireellisyys. Tämän jälkeen näet lavan toimitus- ja vuokrakulut. Jätteet veloitetaan jäteaseman punnituslapun perusteella. Sivulla on nähtävissä jätteiden tonnihinnat.

050-2005 puhelinnumero on hyvä ja helppo muistaa. Liittyykö siihen jokin tarina?

Halusimme selkeän numeron ja 2005 on vuosi, jolloin yrityksessämme tapahtui sukupolven vaihdos. Toimimme nykyään jo kolmannessa polvessa.